Un text este mort dacă este al tău şi rămâne în tine. Trebuie născut şi dăruit altcuiva. Atunci poate trăi mai departe.
M. Cruceru
luni, 19 aprilie 2010

„Şi totuşi Eu am învăţat pe Efraim să meargă, şi l-am ridicat în braţe; dar n-au văzut că Eu îi vindecam. I-am tras cu legături omeneşti, cu funii de dragoste, am fost pentru ei ca cel ce le ridică jugul de lângă gură. M-am plecat spre ei şi le-am dat de mâncare.
Osea 11:3-4
„Prea iubiţilor, acum suntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar ştim că atunci când Se va arăta El, vom fi ca El; pentrucă Îl vom vedea aşa cum este. Oricine are nădejdea aceasta în El, se curăţeşte, după cum El este curat.”
1 Ioan 3:2-3
„Iată ce mai gândesc în inima mea, şi iată ce mă face să mai trag nădejde: Bunătăţile Domnului nu s-au sfîrşit, îndurările Lui nu sunt la capăt, ci se înoiesc în fiecare dimineaţă. Şi credincioşia Ta este atât de mare! ,,Domnul este partea mea de moştenire,`` zice sufletul meu; de aceea nădăjduiesc în El. Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care -L caută. Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului.”
Plângerile lui Ieremia 3: 21-26

„Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.”
1 Corinteni 10:13

Diavolul este numit nu doar Ispititorul și Acuzatorul, ci și Tatăl Minciunii. Cred că una dintre strategiile lui preferate constă în a te face să crezi că ești fără valoare, să te facă să crezi că nu are rost să încerci să lupți cu o ispită, că nu are rost să îți urmezi visele, pentru că oricum nu vei avea succes si biruință.
Cred că în relația noastră cu Domnul trebuie să existe un oarecare grad de relaxare și de flexibilitate. Văd în viața mea probleme, pe care alții nu le au, moduri în care firea, ca mâna dreaptă a diavolului, vrea să mă răpună și uneori sunt așa de stresată să lupt cu acele probleme, încât în loc să le biruiesc îmi creez mai multe gânduri și în loc să răpun săgeata arzătoare a celui rău, mai degrabă arunc și eu vreo câteva de-ale mele.
Suntem în război și în războiul acesta simt uneori mai tare că e într-adevăr pe viață și pe moarte. Sunt zile când seara mă pot înfățișa înaintea tronului și bucuroasă să proclam: „Am biruit cu Tine!” și alte zile când cu o tristețe teribilă, trebuie să vin înaintea Tatălui și să recunosc că iar am fost răpusă.
Cred că fiecăruia dintre noi, scenariul acesta îi e cunoscut. Pericolul cel mai mare după o luptă pierdută este tatăl minciunii, care vine și te face să crezi că nu te vei mai putea ridica sau că nu vei mai putea să ștergi vreodată ce a fost.
E dureros uneori să te uiți în urmă și să vezi ce ai fost și să te întrebi cum te-a putut îndura Dumnezeu în momentele acelea. Totuși sunt și aspecte pozitive în a-ți aduce aminte... vezi ce a făcut Domnul din tine... de unde ai plecat și unde te-a adus. Mă sperie uneori gândul de a nu cădea din nou acolo unde am fost... să nu mă urc din nou pe piedestalul, de pe care toți se vedeau mai mici decât mine... în mândrie, egoism, pofte ale ochilor, ale firii, laudarosia vietii... dar în tulburarea acesta mi-am creat singură mai multe probleme.
Fiți flexibili în relația cu Domnul, luptând alături de El și nu singuri, renunțând la păcatul care ne înfășoară așa de lesne și alergând înainte, uitând ce a fost în urmă și luptând chiar și până la ultima suflare. Nu uitați... se mai întâmplă să pierdem câte o luptă, dar războiul a fost deja câștigat.
Stăteam aseară și mă gândeam la harul Domnului. Știu cât de tare afectează un păcat comis relația mea cu Domnul și cât de dureroasă e despărțirea... cum ar fi fost dacă lucrurile ar fi rămas așa? Dacă Domnul nu ar fi murit pe cruce, așa ar fi rămas situația... zidul de păcate nu ar fi putut fi dărâmat niciodată și despărțirea ar fi fost finală.
Slavă Lui, căci ne-a dăruit pe lângă credință și dragoste, nădejdea. Nu vă pierdeți niciodată speranța. Dacă vă uitați în voi și vedeți încă atâtea, care mai trebuie sa fie schimbate, amintiți-vă că El e TATĂL nostru și noi suntem copiii. Mai avem până să ajungem adulți. El ne va crește în continuare, El investește în noi și El e Cel căruia i se cuvine schimbarea ce are loc zi de zi în viața noastră. Prețul Celui Neprețuit a fost plătit pentru noi și Ava uitându-se la noi a văzut ceea ce am putea deveni, nu ceea ce eram la momentul respectiv. Valoarea noastra este data de dragostea Lui si de jertfa Sa. Muntii se muta... am vazut cu prisosinta in ultima vreme, dar legamantul de pace si dragostea Lui... nu...

Încingeți-vă cu armura Domnului, porniți la luptă cu El, nu vă lăsați mințiți de tatăl minciunii și chiar dacă mai pierdeți câte o luptă, nu vă pierdeți nădejdea! :)

I’m the one with two left feet/ Sunt un om stangaci
Standing on a lonely street/ Stand singur pe o strada
I can’t even walk a straight line/ Nu pot nici macar sa merg drept
And every time you look at me/ Si de fiecare data cand Te uiti la mine
I’m spinning like an autumn leaf/ Plutesc ca o frunza de toamna
Bound to hit bottom sometime/ Care se va afunda odata

Where would I be without someone to save me?/ Unde as fi fara cineva care sa ma salveze?
Someone who won’t let me fall/ Cineva care sa nu ma lase sa cad

You are everything that I live for/ Tu esti Cel pentru care traiesc
Everything that I can’t believe is happening/ Nu pot sa cred tot ceea ce se intampla
You’re standing right in front of me/ Tu ma intampini
With arms wide open/ Cu bratele larg deschise
All I know is every day is filled with hope/ Si tot ceea ce stiu e ca fiecare noua zi e umpluta de speranta
‘Cause You are everything that I breathe for/ Pentru ca Tu esti Cel pentru care respir
And I can’t help but breathe You in, and breathe again/ Si nu pot sa decat sa ma umplu la fiecare gura de aer de TIne
Feeling all this life within/ Simtind viata pe care Tu o insufli in mine
Every single beat of my heart / Cu fiecare bataie a inimii mele

I’m the one with big mistakes/ Sunt un om cu multe greseli
Big regrets and bigger breaks/ Regrete mari si caderi si mai mari
Than I’d ever care to confess/ Cunoscute doar de Tine
But You’re the one who looks at me/ Dar Tu esti Acela care se uita la mine
And sees what I was meant to be/ Si vede ceea ce voi deveni
More than just a beautiful mess/ Ceva mai mult decat un dezastru frumos

You’re everything good in my life/ Tu esti tot ceea ce este bun in viata mea
Everything honest and true/ Tot ceea ce e curat si adevarat
And all of those stars hangin’ up in the sky/ Toate stelele de pe cer
Could never shine brighter than You/ N-ar putea niciodata sa straluceasca mai puternic ca Tine.

Multumim... pentru ca Tu iubesti nu doar ce e ”iubibil” in noi, ci si ceea ce e cu neputinta a fi iubit de om... :)


3

3 comentarii:

  • Anonim on 4 mai 2010 la 20:18

    da...asa e suntem intr-o lupta continua...uneori ma trezesc dimineata si imi dau seama ca trebuie sa ma imbrac cu toata armatura lui Dumnezeu ca sa pot fi biruitor cu El in acea zi...traiesc cu speranta ca ma voi trezi intr-o dimineata-n cer unde lacrimi n-or mai fi, nici ispite, nici dureri de orice fel...va fi doar Dumnezeu si eu :) fericita fi-va acea zi
    fii binecuvantata :)

  • Gradina Eden on 14 noiembrie 2010 la 23:03

    www.gradinaeden.wordpress.com promoveaza o invatatura care arata drumul inapoi in binecuvantarea gradinii Eden, drum pe care Hristos prin jertfa Lui l-a facut posibil pentru noi, luand asupra Lui pacatul, boala si blestemul.

    Daca doriti putem face schimb de linkuri pentru blogroll

  • masaj erotic on 8 noiembrie 2011 la 17:58

    Felicitari in primul rand pentru blog,este o munca depusa eficient,in al doilea rand pentru minunatele postari...mi se pare foarte interesant. succes si sa munciti cu cel putin acelasi simt de raspundere pe viitor

  • Trimiteți un comentariu