Un text este mort dacă este al tău şi rămâne în tine. Trebuie născut şi dăruit altcuiva. Atunci poate trăi mai departe.
M. Cruceru
marți, 23 martie 2010

„Pot totul în Christos, care mă întărește.”

Filipeni 4:13

„V-am spus aceste lucruri ca să aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea."

Ioan 16: 33

Nu vă e foarte cunoscută sintagma „nu pot”? „Nu pot să învăț pentru examenul de mâine...”; „Nu pot să trec peste cuvintele, prin care m-a rănit.”; „ Nu pot să fac față la situația în care mă aflu.”; „Nu pot să îmi termin licența la timp.”; „Nu pot să port o cruce așa de grea.” „Nu mai pot sa lupt, e prea greu.” Lista poate continua, fără exagerare, până la infinit.

Erau atâtea lucruri pe care credeam că nu le pot face, dar Domnul mi-a demonstrat că lucrurile nu stau așa deloc prin diverse situatii. Mărturisesc ca aceste gânduri le-am scris cu aproape un an în urmă, dar recitindu-le acum, m-au ajutat. Sper să vă ajute şi pe voi. Glorie Lui!

„Sunt genul de persoană, care vrea să găsească o logică în toate, cel puțin în materiile de la școală :D, așa încât nu pot să învăț pe de rost, cum se mai pratică de altfel în mediul studențesc, ci pornind de la un principiu mic, să reconstruiesc întreaga materie. Gândirea aceasta „logică”, a fost cea care pentru multă vreme m-a împiedicat de la a învăța versete pe de rost din Biblie. Le știam aproximativ, dar nu cuvânt cu cuvânt. Un cuvânt diluat nu are însă aceeași putere ca și Cuvântul. După o predică de-a fratelui Beni Fărăgău, în care expunea argumentele forumulate de John Piper în favoarea memorării Scripturilor, am fost așa de convinsă, încât m-am întors acasă și mi-am propus ca în fiecare seară să memorez cel puțin un verset din Scriptură.

Nu credeam că o să pot, dar am fost așa de hotărâtă, încât mi-am spus că oricât de greu ar fi, nu mă las. N-a fost ușor de la început, dar cu mulțumire pot spune că de cel puțin trei săptămâni m-am ținut cu ambiție de memorare, cu doar câteva zile excepție în care nu am reușit. Sunt multe alte lucruri, pe care nu credeam că nu le voi putea face vreodată și totuși... Putem mult mai mult decât credem, sau decât se vrea să credem.... de către diavol.

Am ajuns la concluzia că „nu pot”, vine de la cel rău și cu nici un chip de la Dumnezeu. În fiecare zi ai și am de ales între două voci: vocea adevărului și vocea minciunii. Vocea tatălui minciunii îți spune necontenit „nu poți... nu poți.... nici nu încerca, că nu vei reuși niciodată”, iar vocea adevărului îți spune „poți TOTUL în Mine”. Pe care alegi să o asculți astăzi?

„Ca să poți umbla pe ape, trebuie să cobori din barcă” (John Ortberg). Vor veni momente când în urcarea stâncii vei obosi și vei cădea, te vei împiedica, dar nu uita Mâna iubitoare care te poate ridica și mai ales... chiar dacă nu ai garantat succesul din prima încercare, luptă până la ultima suflare. Îndrăznește, El a biruit lumea...”

Diavolul nu ar vrea decât să te vadă cu armele depuse. Să te vadă fără dorinţa de a mai lupta. Te-ai împiedicat, ai căzut... nu renunţa la luptă. Ai fost zdrobit pe toate fronturile şi te simţi copleşit de încercări... nu renunţa la luptă. Te uiţi în jur şi nu mai înţelegi nimic din lumea asta... nu renunţa la luptă. Spunea Richard Wurmbrand că păcatul ce nu poate fi iertat, este a crede că pentru tine nu mai este iertare. Există iertare, există posibilitatea restaurării în har, prin pocăinţă. Îţi doresc să fii biruitoare/biruitor, fiindcă, înaintea oricui altcuiva, de biruinţa aceasta ai nevoie tu.

Iar atunci, când dai seme mari de oboseală şi chiar simţi că nu mai poţi sau că nu mai vrei, nu uita asta: „I-am descărcat povara de pe umăr şi mâinile lui nu mai ţin coşul. Ai strigat în necaz şi te-am izbăvit; ţi-am răspuns în locul tainic al tunetului şi te-am încercat la apele Meriba.” (Psalmul 81: 6 - 7); „Însa eu sunt totdeauna cu Tine, Tu m-ai apucat de mâna dreapta; ma vei calauzi cu sfatul tau, apoi ma vei primi in slava. Pe cine altul am eu în cer în afara de Tine? Şi pe pamânt nu-mi gasesc placerea în nimeni decât în Tine.” (Psalmul 73:23-25).

0

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu