Un text este mort dacă este al tău şi rămâne în tine. Trebuie născut şi dăruit altcuiva. Atunci poate trăi mai departe.
M. Cruceru
joi, 11 martie 2010

„ După aceste lucruri, Dumnezeu a pus la încercare pe Avraam și i-a zis: „ Avraame!”, „Iată-mă!”, a răspuns el. Dumnezeu i-a zis: „ Ia pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubești, pe Isaac; du-te în țara Moria și adu-l ardere de tot acolo, pe un munte pe care ți-l voi spune.”
Geneza 22:1-2

Mi-aduc aminte foarte clar cum mă aflam în fața unei decizii. Atunci am învățat o lecție foarte importantă. Trebuie cu toții să ajungem în acel stadiu, în care să fim gata să spunem „da”, atunci când Domnul spune „da”, chiar dacă avem alte planuri și chiar dacă considerăm că o asemenea decizie nu ne-ar putea aduce nimic bun. Se poate ca de multe ori Domnul să nici nu dorească ca noi să facem un anumit lucru, cât mai degrabă să dorească să testeze disponibilitatea noastră de a face acel lucru, fiindcă El ni-l cere... de dragul Lui, in ascultare de El.

Domnul îi cere lui Avraam să își aducă singurul său fiu ca jertfă. În momentul acela Avraam ar fi putut să înceapă să riposteze: „ Oare chiar ai putea Tu, care ești un Dumnezeu bun și îndurător, Tu, care mi-ai dăruit fiul acesta în primul rând, să îmi cer să iau viața lui?” Ar fi putut să spună de asemenea: „ Nu poți să îmi ceri să fac ceva ce nu vreau, scopul meu, dorințele mele nu sunt identice cu ale Tale. Nu mă pot identifica cu planul și cu voia Ta, cum îmi poți cere ceva ce nu îmi place și nu mă face să mă simt bine?” Și totuși Avraam nu ripostează, ci se supune.

Interesant e că Domnul nici nu intenționase moartea lui Isaac, berbecul era deja pus deoparte pentru jertfă, cât mai degrabă vroia să testeze ASCULTAREA lui Avraam.
De multe ori s-ar putea ca Domnul să ne călăuzească să facem ceva, ce pentru noi pare de neconceput și cu care nu putem fi imediat de acord. Poate că în cele din urmă se va dovedi un test al credinței, sau poate nu. Greseala noastra apare atunci cand ne ascundem nesupunerea si lipsa de ascultare in spatele unor scopuri ”nobile”, sau mai inalte. Nu imi ajut parintii, fiindca sunt dus/a in misiune... dar cum poti sa fii marturie in afara daca nu esti in casa ta? Nu ma supun voii Tale, fiindca eu am un scop mai inalt pentru mine... dar scopul cel mai inalt si mai nobil este nimic altceva decat ascultarea de Domnul, fiindca tocmai aceasta ascultare este norma in relatia cu Dumnezeu. Nu degeaba spune Scriptura ca ”ascultarea face mai mult ca jertfa”.

Ce face mai mult pentru mine... pentru tine? Ascultarea sau jertfa?
Nu pot decat sa ma supun cu bucurie Dreptului Judecator, care tine in mainile Sale fraiele vietii mele. Poate situatiile prin care ma trece sunt doar teste si berbecele e chiar langa mine, sau poate pe altar va trebui sa ridic cutitul si sa jertfesc acolo dorintele, ambitiile, planurile mele. Finalul nu il cunoastem... nici nu trebuie sa il cunoastem, dar suntem noi gata să ascultăm, sa ne supunem, chiar și când nu înțelegem, să credem când nu putem vedea utilitatea?


Inspired and copyrighted: Holy Spirit

2

2 comentarii:

  • Unknown on 18 martie 2010 la 07:29

    Imi place mult motivul si tema blogului tau, practic Dumnezeu ne spune si noua astazi precum lui Avraam, "Iesi din planurile tale si intra in Planurile Mele".
    Mult har si pace doresc inimii tale din partea lui Christos.

  • LoveDivine on 18 martie 2010 la 21:08

    Amin! Sa ne dea Domnul putere sa o facem. :)

    Din El, prin El si pentru El sunt toate lucrurile.

    ”Voi spune lucrarile Tale cele puternice Doamne, Dumnezeule! Voi pomeni dreptatea Ta si numai pe a Ta.” Psalmul 71:16

    Binecuvantarea Domnului fie peste tine, Alex! :)

  • Trimiteți un comentariu