Un text este mort dacă este al tău şi rămâne în tine. Trebuie născut şi dăruit altcuiva. Atunci poate trăi mai departe.
M. Cruceru
joi, 18 martie 2010

” Iată, Dumnezeul nostru, căruia îi slujim, poate să ne scoată din cuptorul aprins și ne va scoate din mâna ta, împărate. Și chiar de nu ne va scoate, să știi împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi și nici nu ne vom închina chipului de aur, pe care l-ai înălțat!”

Daniel 3:17-18

Măsura în care ne încredem în Dumnezeul nostru, arată de fapt cât de mult Îl cunoaștem. Cum te poți încrede într-un necunoscut sau străin? Nu poți! Dar dacă în schimb de-a lungul vieții tale ai experimentat suveranitatea lui Dumnezeu, atotputernicia Sa, purtarea Sa de grijă, bunătatea și îndurarea Sa, poți chiar și într-o situație limită să te încrezi în El, să mergi pe mâna Lui, chiar și când nu vezi cale de ieșire.

Îmi aduc aminte de un exemplu din viața mea destul de banal, dar în care am învățat lecția aceasta. Nu demult mă întorsesem din Germania, unde studiasem un semestru cu bursă Erasmus. Pe la jumătatea vacanței de vară primesc un telefon, prin care eram anunțată că e foarte posibil să nu îmi fie recunoscute notele. Ce însemna asta? Un semestru pierdut și cam șase restanțe. Nu-mi venea să cred ce mi se întâmplă. Am oprit ”de ce-ul”, pe care firea ar fi vrut foarte mult să-l strige și am spus: ”Doamne, nu înțeleg cum și de ce, dar mă încred în Tine că vei lucra în favoarea mea și spre binele meu. Sper să îmi recunoască notele, dar și dacă nu mi le vor recunoaște, eu tot cred ca îmi vei da putere să dau șase examene în plus.” Din momentul în care am lăsat totul în mâna Domnului, o pace imensă m-a cuprins și nu mi-am mai încețoșat gândurile cu problema aceasta. Peste două zile îmi erau recunoscute notele și eram și pe o poziție destul de bună în rândul colegilor mei.

Cunoaște-L pe Domnul! Încrede-te în Domnul! Nimeni nu garanteză că nu vei intra în cuptorul cu foc, dar mergi pe mâna Lui și focul nu te va mistui, iar cei din jur vor vedea că nu este Altul ca și Domnul.


Inspired and Copyrighted: Holy Spirit

2

2 comentarii:

  • Anonim on 18 martie 2010 la 21:19

    ceva de genul dar cu alte date ale problemei, am patit si eu....lasandu-ma in bratul Sau, El a intors problema, dar a trebuit pur sis implu s aam curaj s ama incred in El si sa actionez asa cum imi arata El. Lumi

  • LoveDivine on 18 martie 2010 la 23:15

    Da, asa e... Domnul vrea uneori doar sa avem curajul sa ne incredem in El si sa actionam asa cum vrea El. Asta prespune frangerea voii noastre, ceea ce stim cu totii, cat de dureros e.

    Cred ca nu exista lupta mai mare decat lupta cu tine insuti... Si tocmai asta cere Domnul uneori de la noi: o lupta a vointelor. Cine castiga: vointa noastra sau vointa Lui? :)

    Lumi, Psalmul 71:3 ”Fii o stanca de adapost pentru mine, unde sa pot fugi totdeauna! Tu ai hotarat sa ma scapi, caci Tu esti stanca si cetatuia mea.”

    Domnul cu tine! :)

  • Trimiteți un comentariu